СЕБЕРЕАЛИЗАЦИЯ


СЕБЕРЕАЛИЗАЦИЯ

Защо себереализацията стой в основата на нашето щастие?

Защо има хора, които на пръв поглед имат всичко и са презадоволени в живота си, но не се чувстват щастливи. Предполагам всеки има подобни наблюдения в своето обкръжение.

Това е така, защото ние хората като личности имаме базови нужди, които, ако не задоволяваме по здравословен начин, ни карат да страдаме и да съжаляваме за живота си и пропуснатите възможности. Тези базови нужди са провокирани от наши първични инстинкти. Ние хората, както при животните имаме първични инстинкти, които определят нашето поведение.

Всеки един от нас вижда смисъл в съществуването си тогава, когато се развива и дава своя принос на себе си и на обществото. Първо на себе си, когато се занимава с това, което го бива. И второ за обществото, защото дава смисъл на собственото си съществуване, т.е. да остави следа след себе си. Това ни е първично заложено в смисъла на нашето съществуване. Точно затова, колкото и да сме постигнали в живота, продължаваме да искаме повече и повече.

И когато не се реализираме в това, което умеем и желаем, ние страдаме, защото сме извън смисъла на нашето съществуване.

Това което говоря е доказан факт. Направена е анкета на хора над 80 годишна възраст. Въпросът, който им е зададен е, за какво най-много съжаляват в края на живота си. И най-често срещаните отговори са неизменно едни и същи.

1. На първо място съжаляват, че голяма част от живота си, е трябвало да отдадат на работа, която не са обичали.

2. Че толкова малко време са отделяли за любимите си хора.

3. Че не са обръщали достатъчно внимание и грижи за здравето си, когато са били млади и силни.

4. И четвъртият най-популярен отговор е, че много съжаляват, че така и не са успели да разгледат света.

Никой не е изразил съжаление за това, че не е имал скъпа къща, скъпа кола, скъп телефон и скъпи дрехи. Никой не е изразил съжаление, че не е бил чест гост на скъпи ресторанти и нощни клубове.

Хората най-вече съжаляват, че не са имали смелостта да живеят така, както им се е искало и не са си позволили да се реализират по начина, по който са си представяли.

Време е да бъдете човека, който желаете!

Винаги се стремете към себереализация, защото тя стои в основата на нашето съществуване и е една от предпоставките да бъдем щастливи.

Ако все още не сте се реализирали по начина, по който бихте искали, можете да си запазите консултация с мен, да се запишете на курса „Живот в мисия“ или да си закупите книгата ми „Изкуството да продадеш таланта си“.